Recenze Flexi Comfort 1 5m/12kg Lanko
- pro menší psíky
- zacvakávací brzda
- nutnost poslušnosti psa
- nebezpečné lanko
- doporučil bych to samé vodítko ale s celopáskovám systémem (ne lanko)
Toto vodítko jsem měl, ale od jisté doby mě při pomyšlení an něj naskakuje husí kůže. Téměř nutností pro použití tohoto vodítka je poslušnost psa. Nebezpečnost tohoto výrobku se skrývá v navíjecím lanku. Když jsem šel se psem lesem a on cosi uviděl a já to nečekal, vodítko mi vyškubl z ruky a já ve snaze chytit jejsem automaticky šáhl sěrem k vodítku bohužel jsem se chytil lanka a takový zážitek nikomu nepřeji, aby pes neutekl držel jsem je silou vůle a doteď mám na ruce mezi prsty jizvu. Popálenina je hodně nepříjemná, vypálilo mi to díru asi 2 mm a hojila se strašně dlouho. Proto doporučuji si přpilatit za vodítko s navíjecím páskem.
Dobrý výrobek pro MALÉHO POSLUŠNÉHO PSA. Na procházce může pobíhat jak chce kolem páníčka, vodítko se navíjí a zase odvíjí podle jeho pohybu. Je dobré jako mezistupeň při učení poslušnosti - před vypouštěním na volno - nechte psa na maximálním dosahu a zkoušejte povely, v případě potřeby si ho můžete přitáhnout a taky vám neuteče, pořád ho máte pod kontrolou. Hrozné ale je, když ho majitel používá na neposlušného psa. Vodítko má brzdu, která v případě potřeby zastaví pohyb psa, ale i u renomovaných výrobků dochází k poruchám této brzdy.
Zobrazuji 1 - 3 ze 3 recenzí